سفر بی خطر!

فرودگاههای بین المللی در سراسر دنیا به عنوان یکی از مهم ترین شاهراههای ارتباطی دنیای مدرن، محیط هایی بسیار شلوغ و پر از چالش هستند. بخصوص برای کسانی که تجربه سفرهای خارجی را ندارند این چالش ها می توانند مشکل آفرین نیز باشند. البته شما می توانید با رعایت چند نکته ساده از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید، در ادامه قصد داریم ۱۶ نکته اصلی که باید در فرودگاه رعایت کنید را برای شما به اختصار بیان کنیم:

  1. تمام پول همراه خود را در یک محل قرار ندهید. برای نگهداری پول همراه خود از کیف های مخفی که در زیر لباس قرار می گیرند استفاده کنید.
  2. پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید. احتمال گم شدن وجود دارد و بیمه های ایرلاین ها مسئولیتی بابت پول و یا دردسرهای تهیه مدارک و … قبول نمی کنند. ممکن است چمدانی که بار تحویل می دهید گم شود و یا چندین روز پس از رسیدن شما به مقصد به دست شما برسد پس در نظر بگیرید که پول و مدارکی که برای شما مهم است را درون آن قرار ندهید.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  3. کپی از نامه پذیرش، دعوتنامه و بیمه نامه خود را به صورت چاپ و یا فایل در گوشی همراه داشته باشید. همچنین شما ممکن است در فرودگاه مبدا و یا مقصد در مورد هدف سفر خود و برنامه سفر و جزییات بیشتری مورد سوال قرار بگیرید و در این صورت همراه داشتن برنامه سفر و یا مدارکی مثل وچر هتل مفید خواهد بود.
  4. به افراد ناشناسی که پیشنهاد ارائه خدمات و کمک رایگان به شما می دهند به راحتی اعتماد نکنید.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  5. به همراه بردن داروهای شخصی مشکلی نداشته و داروها را در چمدانی که به بار تحویل می دهید، قرار دهید ولی در صورت حمل داروهای خاص و یا به میزان زیاد بهتر است نسخه و یا نامه ترجمه شده پزشک به همراه داشته باشید. پزشک می تواند طی یک نامه بر روی سربرگ خود تایید نماید که شما نیاز به مصرف دوره ای داروی خاصی را دارید و شما ترجمه این نامه را به همراه داشته باشید.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  6. مواد خوراکی باید به صورت بسته بندی شده و پلمپ شده در چمدان تحویل شده به بار قرار داده شوند. در صورتی که در کوله و یا ساک دستی خود مواد خوراکی به همراه داشته باشید ممکن است در گیت های بازرسی از شما خواسته شود که این مواد را از چمدان خارج نمایید.
  7. از پذیرش بار دیگران و قراردادن در بار خودتان پرهیز کنید. در صورت بروز هرگونه مشکل مسئولیت کامل محتویات بار با شخص شما خواهد بود.
  8. حتما ۲ تا ۳ ساعت زودتر از ساعت پرواز در فرودگاه حاضر شوید. به محض گرفتن کارت پرواز گیت خود را شناسایی کنید و زودتر وارد سالن پرواز شوید. در برخی از فرودگاه ها رفتن به گیت پرواز مستلزم طی مسافت زیاد و یا حتی سوار شدن اتوبوس و یا مترو می باشد.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  9. فرودگاه های بین المللی بسیار بزرگ و شلوغ بوده و باید مواظب وسایل خود باشید و از رها کردن و یا سپردن آنها به غریبه ها اجتناب کنید. همچنین با دقت نسبت به شناسایی گیت پرواز خود اقدام کنید تا دچار اشتباه و اتلاف وقت خود نشوید.
  10. به میزان بار مجاز ایرلاین ها دقت کنید. دقت کنید در صورتی که حتی میزان بار مجاز بیشتر از ۳۰ کیلو باشد، حداکثر وزن هر چمدان بر اساس قوانین ۳۰ کیلو خواهد بود. (مثلا برای بار مجاز ۴۰ کیلو باید در دو چمدان تقسیم کنید.) در بیشتر پروازها شما علاوه بر بار مجاز تحویل شده می توانید یک ساک دستی و یا یک چمدان کوچک به اصطلاح carry on به همراه خود به داخل هواپیما ببرید. سایز و وزن این چمدان هنگام دریافت کارت پرواز توسط ایرلاین بررسی شده تا در محدوده استاندارد باشد.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  11. کوله پشتی شما در صورتی که دارای سایز نرمال باشد معمولا توسط ایرلاین وزن نمی شود. پیشنهاد ما برای محتویات کوله پشتی: لپ تاپ، مدارک شخصی، شارژر و اشیای قیمتی مهم.
  12. به قوانین کشورها و محدودیت های ورود برخی موارد غذایی به بعضی از کشورها دقت نمایید. علاوه بر ممنوعیت های ورود مواد غدایی، ممکن است در برخی از کشورها مانند نیوزلند به خاطر همراه داشتن یک میوه در کیف خود متحمل پرداخت جریمه نقدی شوید.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  13. به محدودیت های ورود وسایل خاص به هواپیما دقت کنید مثلا اجازه بردن هیچ گونه مایعات، عطر، اسپری، فندک و اشیای تیز به داخل هواپیما را ندارید. در تمامی فرودگاه ها، لیست و تصویر اشیای ممنوعه در تابلوهای اعلانات اطلاع رسانی شده است.
  14. از قفل های کوچک چمدانی برای محافظت از وسایل خود استفاده کنید.
  15. گزینه های حمل و نقل از فرودگاه به هتل و یا محل اقامت خود و هزینه های حدودی حمل و نقل و تاکسی و … را قبل از سفر مورد بررسی قرار داده تا هنگام رسیدن به مقصد سردرگم نشوید و یا متحمل ضرر مالی و پرداخت هزینه اضافی نشوید.
    پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید
  16. مقداری پول خرد کشور مقصد به میزان لازم برای تاکسی و یا خریدهای جزیی همراه داشته باشید. نرخ های تبدیل ارز در فرودگاه ها منصفانه نیست ولی در صورت لزوم قبل از خروج از فرودگاه برای هزینه های حمل و نقل مقداری را چنج نمایید. ارایه پول های درشت برای پرداخت کرایه تاکسی و یا خرید یک بطری آب علاوه بر اینکه خطرناک است، ممکن است مورد قبول راننده و یا فروشنده نیز قرار نگیرد.

در آخر باید ذکر کنیم که این نکات هر چند بسیار مهم و کلیدی هستند ولی تمامی مواردی نیستند که شما باید رعایت کنید و باید با وقت شناسی و دقت و هوشیاری کامل سفری ایمن را برای خود رقم بزنید. امیدواریم که از سفر خود لذت ببرید و جای ما را هم خالی کنید!

پول، مدارک و اشیای قیمتی و مهم خود را به بار تحویل ندهید